100 dages kreativitet

(Repost fra Instagram – følg med derovre det næste stykke tid. Bloggen her kommer til at ligge stille i mellemtiden)

For to år siden lå Simona i min mave. Jeg havde været hjemmemor i adskillige år allerede, og mens kærligheden til mine børn og min familie blomstrede, var der en anden del af mig, der sultede. Kunstneren. Hende med alle ideerne, hende der skaber, hende der trives med alenetid og stilhed og natur. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg måtte nære hende, hvis jeg skulle have overskud til endnu en babyrunde. I månederne før Simonas fødsel dykkede jeg derfor dybt ned i min kreativitet: jeg arbejdede mig gennem kurset The Artist’s Way (en fantastisk bog!), var med i en intuitiv malegruppe og spillede sange i skoven. Og det gjorde en kæmpe forskel. Simona kom til verden med al den kreative energi, der havde suset gennem hende og mig, og det var helt tydeligt for mig, at jeg havde lånt af min lille stjernepiges vilde ild-energi. Det var nogle meget smukke måneder.

Nu er der så gået nogle år. Jeg trænger til ny, fokuseret skaberenergi. Og siden vi ikke skal have flere børn lige nu, føles det som om tiden er moden til noget større. Jeg har derfor givet mig selv en udfordring: i 100 dage skal jeg hver eneste dag udføre én kunstnerisk eller kreativ handling OG (gisp! koldsved!) dokumentere det på instagram. Det er nemt nok at sidde derhjemme med sine sange og sine pensler, men verden har brug for al vores kunst, al vor sårbarhed. Og jeg er altså ikke så god til at vise mig selv og mit indre, før det er helt renpudset. Slut med det.

Jeg har skrevet en kontrakt med mig selv (for det virker – og så snart jeg skrev den under, flyttede energien sig – nu er jeg i gang!). Jeg skal selv dagligt være repræsenteret, enten i den kunstneriske handling eller i dokumentationen. Det må derudover gerne være både grimt og dårligt, underligt eller kliché, fjollet eller ligegyldigt eller smukt eller dejligt. Det vigtigste er, at jeg SKABER, og jeg DELER.

Tænk at et projekt, jeg selv har fundet på, kan give så mange sommerfugle i maven! Og hey – hvis I også får lyst til at være med, så hop på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *