Adventsforberedelser

Vi vågner op til det smukkeste klare frostvejr. Straks efter morgenmaden pakker vi os ind, børnene og jeg, og går ud på jagt efter isvandpytter, som ingen endnu har knust. Simona har aldrig før haft vanter på, og skal lige se dem an, før hun lader sig overtale. Men det er koldt på en ny måde, der står hvide skyer omkring os. “Se,” siger Sebastian, da vi kommer forbi hønsene, “der kommer ånder ud af hanens næb, når den galer.”

Vi snakker lidt om forskellen på ånder og ånde, mens vi går videre. Vandpytter er der desværre ingen af, hverken med eller uden is. November har været usædvanlig smuk og solrig.

Hjemme igen gør vi klar til advent. Min mor kommer forbi med kurve og poser med gran, hybenroser og julestads, og vi laver dekorationer mens vi hører julesange med Povl Kjøller, ligesom vi gør hvert eneste år. Julen er bare ikke rigtig fornyelsernes tid, er den vel?

Da vi er færdige, er det for mørkt til at tage billeder. Men pyntet og julet er her nu, og her dufter af bagte appelsiner og æbleskiver, så nu kan første søndag i advent bare komme an.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *